Politična blaznost

Ko se politike zasuva z lopato

24.04.2012

Na straneh Reporterja je doma najbolj nizkotno izživljanje, osebna izkaznica tiste vrste novinarstva, ki zapriseženo podpira Janeza Janšo. Vrstice, ki niso nobena izjema, prej so vsakodnevna norma:
 

 Več  

Superhikovi oboževalci

10.04.2012

Rubrika je namenjena izključno pedagoškim ciljem.

V stripu o slavnem agentu Alanu Fordu ena vodilnih figur  Superhik uveljavlja načelo:  treba je jemati revnim, ker revni nikoli ne morejo biti bogati, hkrati pa je treba dajati bogatim, da bi bili še bogatejši.

 Več  

Damir Črnčec prvi vohun v Sloveniji!

05.03.2012

*Rubrika je namenjena izključno pedagoškim ciljem.

Ste vedeli, da je Damir Črnčec postavil prvi vohun v Sloveniji? Če berete Janševa glasila (Demokracija, Požareport in tako dalje), boste videti neizobraženi brez tega podatka, zato se brž informirajte o naših najboljših vohunih!

 Več  

Tomaž Majer - od anonimneža do kadrovskega cunamija

15.02.2012

*Rubrika je namenjena izključno pedagoškim ciljem.

Tomaž Majer se je bliskovito povzpel od spletnega komentatorja z rasističnimi prebliski in prezirom do »trenirkarjev« do povzročitelja kadrovskega cunamija. Pa je le porazil trenikarje! Kdor je mislil, da bo drugače, je naiven, ali pa ne ljubi dovolj totalitarizmov.

 Več  

Bi mu zaupali domače računovodstvo?

15.11.2011

Potencialni predsednik vlade je dolgo preračunaval svoj dolg državi. Obračal je žepni kalkulator in prišel do impresivnega zneska. Sklenil je, da bo vrnil 1285 evrov. Minil je dan ali dva, še je računal in obračal številke, kajti ljudstvo ni bilo zadovoljno. Ugotovil je potem modri mož, da dolguje 26.000 evrov. Ne čisto prepričan je računal dalje. Ni mu dalo miru, znova se račun ni izšel in dan kasneje se je obdal z davčnimi strokovnjaki. Po dolgih, vendar učinkovitih seansah so mojstri za davke le ugotovili, da državi dolguje točno 18.777,14 evra! Ni oporekal. Najel je kredit in denar vrnil v proračun. Donacija državi, se je izrazil. Če smo čisto čisto natančni, bi moral tej državi vrniti 66.175 evrov. Ampak recimo, da bo  ljudstvo zadovoljno z manjšo vsoto in bo uvidelo, da ima pred sabo načelnega moža. Bega pa nekaj drugega. Kako zaupati domače računovodstvo svetovalcu in nekoč ministru, ki za tako enostaven račun potrebuje močno davčno ekipo strokovnjakov? In še huje, bi mu zaupali vodenje države?  

Za izpis ostalih novic uporabite filtre po datumu oziroma avtorju.

 
Filter
Bodite obveščeni

Prijavite se na prejemanje novic po e-pošti.

 
Pridružite se nam